Ereleden

Jan Kroon:

Tijdens de jaarvergadering van 20 Maart 2009 werd Jan Kroon benoemd tot ere lid van de watersport vereniging Volendam, waar hij van eind 1973 tot en met 1988 voorzitter was.
Daar de aanwas van leden groeide was er veel vraag naar boxen. Het plan was om van 16 boxen (toen nog deels bestemd voor de vereniging van zeezeilers) het aantal te vermeerderen naar uiteindelijk 52 boxen.
Dit had veel voeten in de aarde voor de gemeente als wel voor het bestuur, maar na diverse uitvoerige gesprekken werd het groene sein gegeven.
Onder leiding van Jan, de overige bestuursleden en alle leden zijn deze boxen gerealiseerd., alles op vrijwillige basis. Een nieuw tijdperk werd ingeluid en de WSV werd als vereniging op de kaart gezet. Een even grote taak en uitdaging was het realiseren van een echt clubgebouw. Het oude clubgebouw "een bouwkeet" voldeed niet meer. Uiteindelijk is het huidige clubgebouw gerealiseerd, waar leerzame avonden worden gegeven en waar veel sociaal contact plaats vindt onder de leden, wat uiteindelijk ook het doel is van de WSV.

jan kroon.JPG