Sluitingstocht 2012

Menig schipper stond in de aanloop van dit evenement nog een beetje rillerig op de benen van de kermis, echter na een week van regen beloofde weer in ieder geval redelijk te worden.
De tocht had met koers pal oost het doel de Lelyhaven waar we door de plaatselijke WSV waren voor ‘n buffet en een optreden van ‘n “mysterie guest” waren uit genodigd.
Om 2 uur gooiden wij de trossen los, ik had als bemanning mijn 2 jeugdigen matrozen Nikki en Sil mee opdat andere familieleden lekker een weekendje konden “muiven” na de kermis. Met de wind uit west en koers oost werd het een hobbelig tochtje met de genua uit geboomd en een knoop of 4-5 op het log. Bij de buk-dijk kwamen we ons oude schip nog tegen “de Tout”. Leuk om te zien dat ze nog drijft.
sluiting 2012 motor.JPG

Na 2 ½ uur voor de wind rollebollen kwamen we aan bij de Lelyhaven. Onze Wsv had een heuse steiger voor de club alleen, en de borrel was in volle gang gezien al het  rumoer. De opkomst was verassend groot en met na de aankomst van de heer en mevrouw Doede, was de ploeg 35 man groot.
sluiting 2012 stijger.JPG

Rond ½ 8  werden we getrakteerd op een heerlijk  “Chinees” buffet en na afloop toen de kleintjes met de Ipad te kooi gingen kwam niemand minder dan de zangeres van Spargo , Lilian Jackson (herinnert u zich deze nog??!!??), om de avond met Funcky muziek op te luisteren.
Aan het eind van de avond mocht onder getekende nog her en der een borrel komen halen en kon ik heerlijk te vree m’n mandje opzoeken.

sluiting 2012 tent.JPG

De volgende dag na een lekker ontbijtje, was het met een lopend windje in omgekeerde richting met 7 knopen op huus an. De wind kwam op zondag uit  het zuidwesten waardoor de koers naar Volendam geheel was te bezeilen en er goed door  gevaren kon worden.
Bij de thuis haven aan gekomen hebben we nog en passant een boot met motorpech (geen diesel!) op sleeptouw genomen (ik weet hoe het voelt als men door vaart) wat eigenlijk een mooi slot van een sluitingstocht was.
De evenementencommissie bedankt voor de goede zorgen en tot volgend jaar.

EW

08 mei 2019