Sluitingstocht 2017

De sluitingstocht 2017

De sluitingstocht was dit jaar gepland op 16 en 17 september 2017.Sluit201703
Via de email en het clubgebouwtje hadden 8 boten zich opgegeven. 
Omdat deze tocht voor velen de afsluiting is van het seizoen werd besloten de bestemming niet zo ver te kiezen. 
Ook omdat het weer, qua wind, niet te voorspellen is. Als bestemming werd Jachthaven De Zeilhoek gekozen. 
Hier zijn we eerder geweest en dat is goed bevallen. 2 Motorboten konden het niet afwachten en gingen de anderen op vrijdag voor. 
De volgende dag druppelden de andere motorboten en zeiljachten binnen. In totaal waren er 22 mensen aanwezig met boten en 2 kwamen met de auto nog even langs. 

Sluit201701Het weer was niet om naar huis te schrijven, dus dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Later op de middag zo rond vieren klaarde het op. Snel werd de ene picknicktafel naast de andere picknicktafel gezet en de steigerborrel was een feit. Ondanks dat de zon zich niet liet zien, was het toch beregezellig. Die paar uurtjes waren dan ook zo voorbij. Snel de boel weer opgeruimd, om te gaan eten in het gezellige restaurant De Zeilhoek. Binnen was het warm en gezellig. De samengestelde menukaart was een schot in de roos. Heerlijk hebben we gegeten en met een voldaan gevoel werden de boten weer opgezocht. Een paar mensen gingen in de kooi, maar anderen namen nog een afzakkertje. 

Sluit201702De volgende dag was het weer een stuk beter, dus werden er bij sommigen de wandelschoenen aangedaan om toch de benen nog even te strekken. 
Bij terugkomst was de koffie gaar en schoven we nog even aan voor een laatste bakkie. 
Rond een uur of half 12 gingen de trossen weer los en voeren we in colonne terug naar onze thuishaven.